Tankopslag Vlissingse haven

Miljoeneninvestering in Vlissingse haven

geplaatst in: Nieuws | 0

Alpha Terminals gaat 250 miljoen euro investeren in de Vlissingse haven. Het bedrijf wil 34 grote tanks laten bouwen waarin chemicaliën en oliën worden opgeslagen. De terminal zal goed zijn voor een extra aanvoer van 5 tot 7 miljoen ton vloeibare bulk per jaar. Naast de terminal komt er ook een steiger voor het laden en lossen van diverse zeeschepen en binnenvaartschepen tegelijk. De opslag levert de haven 60 directe banen op.

 

De terminal wordt gebouwd aan de monding van de Sloehaven en er wordt verwacht dat tegen 2019 de bouwwerkzaamheden kunnen starten. In 2020 zou de terminal dan operationeel kunnen zijn. Het terrein heeft een oppervlakte van ruim 8 hectare, wat te vergelijken is met ongeveer 16 voetbalvelden.

 

Het havengebied van Vlissingen is ideaal gelegen voor een terminal met vloeibare bulk. North Sea Port behoort met het havengebied van Vlissingen tot de diepste bevaarbare havens van Europa en kan daar grote diepliggende schepen ontvangen. Het havengebied heeft directe toegang tot de Noordzee en schepen kunnen zonder wachttijden vlot af- en aanmeren.