Nieuwe zeesluis bij IJmuiden

29.12.2017
j

Waarom wordt er een nieuwe zeesluis gebouwd? 

De Noordersluis bij IJmuiden bereikt in 2029 het einde van de technische levensduur. Ook is de sluis te klein voor zeeschepen, die steeds groter worden. Daarom wordt er sinds januari 2016 gebouwd aan een nieuwe grote zeesluis.

Deze sluis gaat ervoor zorgen dat er meer en grotere schepen ook bij laag water naar de haven van Amsterdam kunnen varen. Met de afmetingen van 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep wordt het de grootste zeesluis ter wereld.

Inmiddels zijn de laatste diepwanden voor de kolkwanden geplaatst en wordt er verder gewerkt aan de nieuwe waterkering. De verwachting is dat de zeesluis eind 2019 beschikbaar is voor de scheepvaart.

Laatste nieuws

27.05.2019

Opening nieuwe vestiging in Delfzijl

Naast de vestigingen in Vlissingen, Rotterdam en Amsterdam opent Havenwerk nu ook een vestiging in Delfzijl. Sinds 2 september 2019 is Havenwerk Delfzijl een vestiging rijker aan de Handelskade West 28B. Kom gerust een keer langs om een kop koffie te halen en het nieuwe kantoor te bekijken!

23.09.2021

Havenrondvaart Amsterdam

Met een gezellige groep collega's en aanhang, voerden we zondag 19 september met een rondvaartboot door de Amsterdamse haven. Tijdens de rondvaart met een lekkere brunch kwamen we langs veel plekken waar collega's dagelijks werken.

25.07.2018

Wat zit er in een container?

Veel Havenwerk collega’s werken dagelijks met containers. Maar weet je ook altijd wat er in de container zit?