Avondklok

27.01.2021
Avondklok groot

Beste collega’s,

Door het kabinet is aangekondigd dat per zaterdag 23 januari een avondklok van kracht is. Het is de bedoeling dat iedereen van 21:00 uur ’s avonds tot 04:30 uur ’s ochtends binnen blijft. Er zijn een aantal uitzonderingen om tijdens deze avondklok toch naar buiten te kunnen gaan. Een van deze uitzonderingen is woon-werkverkeer voor een beroep in een cruciale sector.

Onze opdrachtgevers (o.a. logistiek, food en haven) vallen onder de cruciale sectoren. Dit betekent dat werkzaamheden tijdens de avondklok door blijven gaan en dat ook woon- en werkverkeer hiervoor noodzakelijk is.

Om tijdens de avondklok te reizen voor woon- werkverkeer heb je twee formulieren nodig:
•    Werkgeversverklaring avondklok
•    Eigen verklaring avondklok
Indien je bij een opdrachtgever werkt waar ook tijdens de avondklok wordt gewerkt, kan je van Havenwerk een werkgeversverklaring avondklok ontvangen.

Deze verklaringen maken alleen woon-werkverkeer mogelijk. In alle andere gevallen dienen wij ons allemaal te houden aan de avondklok. 
Blijf je ook houden aan de andere Corona-regels:  
• Was vaak je handen, 
• Houd 1,5 m afstand
• Draag een mondkapje
• Vermijd drukke plaatsen

Als je vragen hebt dan horen wij deze graag.

Laatste nieuws

21.02.2018

Hoe zit het met de kolenoverslag in Rotterdam?

Indien de haven van Rotterdam niet meer de overslag van kolen zou faciliteren, verschuift de overslag van kolen van Rotterdam naar andere havens in omringende landen.

08.05.2020

Corona - Havenwerk

Het coronavirus heeft veel impact op onze relaties en medewerkers. Ook in deze crisistijd staat Havenwerk voor je klaar. 

29.12.2017

Nieuwe zeesluis bij IJmuiden

De Noordersluis bij IJmuiden bereikt in 2029 het einde van de technische levensduur. Ook is de sluis te klein voor zeeschepen, die steeds groter worden. Daarom wordt er sinds januari 2016 gebouwd aan een nieuwe grote zeesluis.