North Sea Port boekt eerste record

19.01.2018

De havens van Gent en Zeeland zijn met elkaar samengegaan onder de nieuwe naam North Sea Port. De cijfers die het gefuseerde havenschap nu presenteert, is de optelsom van Gent en Zeeland, die in 2017 nog los van elkaar opereerden. North Sea Port heeft vorig jaar een record-overslag geboekt van ruim 123 miljoen ton goederen.

Zeeland
Via zeeschepen kwamen in 2017 ruim 34 miljoen ton goederen aan in de Zeeuwse havens. Dat is bijna drie procent beter dan in 2016. De groei zat vooral bij vloeibare bulk zoals olie, droge bulk zoals kolen en bij containers.

Gent
In het havengebied van Gent groeide de zee-overslag met bijna 12 procent tot een totaal van 32,5 miljoen ton. De groei zat voornamelijk in droge bulk zoals graan en ijzererts.

Haven top 10
Door de fusie tussen de havens van Gent en Zeeland in North Sea Port, zijn de havens in één klap in de Europese haven top 10 gekomen. North Sea Port is gespecialiseerd in de overslag van balkgoederen met onder meer ijzererts, kolen, voeding, granen en meststoffen. Ook de overslag van stukgoed als staal, papier, hout, fruit en projectlading dragen bij aan de groei.

Bron: Omroep Zeeland

NSP

Laatste nieuws

20.01.2021

Memo drugs gerelateerde criminaliteit

Zie je verdachte zaken, meld dit direct bij ons. Er is ook de mogelijkheid om een melding te doen bij een speciale eenheid van de politie.
Hierbij is JOUW ANONIMITEIT gegarandeerd.

Stichting M - www.meldmisdaadanoniem.nl - 0800-7000
 

07.04.2023

Overname van De Havenpool door Havenwerk

Op 14 maart 2023 was er taart bij De HavenPool. De handtekeningen werden gezet voor de verkoop van De HavenPool aan Ton Veraart, directeur eigenaar Havenwerk.

28.02.2019

Een dag op het werk bij..

Afgelopen zaterdag hebben Bas-Jan, Hans, Wim en Jordy bij Van der Vlist meegeholpen met het lossen van wieken van windmolens. Prachtige klus!