Rotterdam overslag

Overslag Rotterdam: minder goederen, meer containers

geplaatst in: Nieuws | 0

In de haven van Rotterdam zijn in het eerste kwartaal van 2018 1,2% minder goederen overgeslagen dan in het eerste kwartaal van 2017. De daling betrof vooral de overslag van kolen, ijzererts, schroot en ruwe olie. De overslag van containers nam toe met 6,1%.

 

Massagoed

In totaal bleef de overslag van nat massagoed vrijwel constant met een lichte groei van 0,5% tot 55,9 miljoen ton. De overslag van minerale olieproducten steeg met 4,8% en de overslag van LNG steeg met maar liefst 210%.

De overslag van ijzererts, schroot en kolen daalde aanzienlijk. De daling van kolen betreft met name de afname van aanvoer voor energiecentrales als gevolg van de sluiting vorig jaar van oude centrales in Duitsland en Nederland. Ook daalde de overslag van agribulk als gevolg van een slechte sojaoogst in Argentinië.

 

Containers

De overslag  van containers nam in volume toe met 6,1%. Deze groei is een voortzetting van de sterke stijging die vorig jaar is gerealiseerd en is vooral het gevolg van toenemende overslagprestaties van de grote container terminals in de Rotterdamse haven.

 

Groei betekent meer werk dus een grotere vraag naar ervaren vaklieden.

 

Bron: Port of Rotterdam

Foto: Danny Cornelissen