Marieanne

Marieanne

Ik ben Marieanne, 30 jaar en geboren en getogen in Vlissingen. Ben nu bijna een jaar werkzaam voor Havenwerk. Ik vind dat Havenwerk netjes met het personeel omgaat. Als je wat vraagt, dan regelen ze het voor je en ze staan altijd voor je klaar. Het niet zoals bij een regulier uitzend- of detacheerbureau dat je een nummertje bent. Je kan Havenwerk altijd appen of een belletje doen, je krijgt altijd snel respons. Ik heb het naar mijn zin op mijn werk, heb lekker de vrijheid en als er gewerkt moet worden dan wordt er ook écht gewerkt.

Momenteel werk ik bij Damen Shiprepair in Vlissingen als dokhaventransport medewerker. Ik doe hier echt van alles. Ik zit nu op de 8 tonner heftruck en vorige week heb ik de bovenloopkraan gedraaid in de overdekte hal voor reparaties van boten. 

Het besturen van de walkraan vind ik het leukst om te doen. Ik vind dat echt een serieuze uitdaging, de hoogte en dat het dan lukt met twee hendels in je handen. Dat is wel echt kicken! Voor de rest nog andere machines besturen, zoals: hef-, reachtruck, tugmaster, shovel en (rups)kraan. Van alles!

Werken in een mannenwereld vind ik leuk. Ik heb eerder op een kantoor gewerkt met vrouwen maar dat was niks voor mij. Wanneer ik dan met die mannen meewerk, dan krijg ik vanuit hen respect. Zij zien mij niet als ‘vrouw’ maar als een gelijkwaardige collega en dat vind ik fijn. Nadelen van werken in een mannenwereld? Nee weinig, het enige wat ik kan bedenken is dat ze op sommige plekken geen vrouwentoilet hebben. Haha!

Voor de rest heb ik één dochtertje. Mijn hobby is bezig zijn met mijn twee paarden. Ik doe dan voornamelijk mennen, dus paarden voor het karretje. Met één paard doe ik ook wedstrijden, het is echt een racemonster. Maar ik doe het echt als hobby, ik zie echt dat het paard er plezier in heeft en daar haal ik positieve energie uit. Iedere avond na het werk ga ik naar stal toe. Ik vind dat een lekkere bezigheid om mijn hoofd leeg te maken na een werkdag. Ik word daar echt gelukkig van.

Mijn karakter omschrijf ik als iemand die graag werkt, ik ben in ieder geval niet bang voor vieze handjes. Voor de rest ben ik een vrolijk persoon, ik loop altijd vrolijk met de mannen mee. Haha!
 

Bucketlist:
1. Reis naar Australië voor de mooie natuur 
2. Vakantie in de Malediven
3. De loterij winnen