Memo drugs gerelateerde criminaliteit

20.01.2021
1111

Beste collega's,

Er is veel aandacht voor drugssmokkel. Vooral Zuid- en Midden-Amerikaanse lijndiensten blijken een toevluchtsoord voor drugscriminelen en daarmee het smokkelen van drugs. Dit is nog steeds heel actueel en daarmee volop in de media.

Klik op onderstaand link om de uitgebreide rapportage van het TV programma Opsporing Verzocht te bekijken. https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/corrupte-havenarbeiders-cruciaal-bij-importcocaine/

Sommige bedrijven hebben een beveilingsplan en werken samen met politie en douane. Het belangrijkst zijn de mensen die dagelijks werken in en rond de havens. Jullie ogen en oren maken het verschil.

Zie je verdachte zaken, meld dit direct bij ons. Er is ook de mogelijkheid om een melding te doen bij een speciale eenheid van de politie. Hierbij is JOUW ANONIMITEIT gegarandeerd.
Stichting M - www.meldmisdaadanoniem.nl - 0800-7000

LET OP! Mocht je benaderd worden, wijs een verzoek tot medewerking altijd direct af. Als je eenmaal medewerking hebt verleend, kom je niet meer uit de greep van deze criminele organisaties.

Neem verder de volgende acties in acht:
- Draag bij voorkeur geen kleding met Havenwerk of andere havenlogo's als je niet op je werk bent;
- Berg toegangspassen en sleutels goed op (deze zijn op persoonlijke titel uitgereikt!);
- Laat niemand het terrein op of af met jouw toegangspas, dit is strafbaar.

Wij rekenen op jullie eerlijkheid en gezond verstand.

Met vriendelijke groet,
HAVENWERK

Laatste nieuws

27.05.2019

Opening nieuwe vestiging in Delfzijl

Naast de vestigingen in Vlissingen, Rotterdam en Amsterdam opent Havenwerk nu ook een vestiging in Delfzijl. Sinds 2 september 2019 is Havenwerk Delfzijl een vestiging rijker aan de Handelskade West 28B. Kom gerust een keer langs om een kop koffie te halen en het nieuwe kantoor te bekijken!

04.02.2021

Veiligheid - Voorkomen van rugklachten

Rugklachten zijn meestal het gevolg van verkeerde belasting. Pijn kan ontstaan doordat je meer tilt dan je rug kan verdragen. Wees je bewust van de risico’s en til/draag een last op de juiste wijze om rugklachten te voorkomen.

11.08.2017

Overslag haven Amsterdam stijgt 6,9%

De Amsterdamse haven noteerde in het eerste halfjaar van 2017 een stijging van de overslag in de haven met 6,9% tot 42,2 miljoen ton (2016: 39,5 miljoen ton)