🚢 PortsCool: Samen Sterker in de Zeeuwse havens

09.11.2023
121

🚢 PortsCool: Samen Sterker in de Zeelandse Havens! 🚢
Bij PortsCool was ons doel om de havens van Zeeland te versterken door middel van praktijkgerichte opleidingen, met de focus op instroom en doorstroom van medewerkers. We hebben met trots samengewerkt met werkgevers, kennisinstellingen en de Provincie Zeeland om dit doel te bereiken.

👩‍🎓 Wat hebben we bereikt? Dankzij de financiële steun van Zeeland in Stroomversnelling, hebben we samen met C-Port/TOS, Havenwerk, VDAB, Scalda/Helix Learning en Jonkman Opleidingen nieuwe opleidingsmodules ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in een flexibel aanbod van opleidingen voor havenmedewerkers, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst!

🤝 Samen Sterk in PortsCool! Ons succesverhaal is te danken aan onze gezamenlijke inzet. PortsCool is een perfect voorbeeld van wat mogelijk is wanneer we de handen ineenslaan en samenwerken.

🌐 Werving en Deelnemers We hebben marketing- en communicatieactiviteiten uitgevoerd, online campagnes gelanceerd, websites gebouwd en bijeenkomsten gehouden om deelnemers te werven. In totaal hebben 36 nieuwe medewerkers en 12 huidige medewerkers met succes deelgenomen aan onze opleidingen.

💡 Toekomstgericht en Flexibel Onze opleidingen vonden grotendeels plaats in het Logistiek OpleidingsCentrum van Scalda/Helix, waar medewerkers klaargestoomd werden voor operationele werkzaamheden in logistiek en havenoperaties.

💰 Financiële Steun We zijn dankbaar voor de financiële steun vanuit Zeeland in Stroomversnelling. Met een subsidiebedrag van maximaal € 50.000, hebben we ons project kunnen realiseren, met totale kosten van € 167.672. Dit betekent dat de subsidie 30% bedraagt in verhouding tot de totale projectkosten.

📅 Onze Reis Ons project liep van 8 februari 2021 tot 1 september 2023. En we kijken met hoop en enthousiasme uit naar een vervolg en continuïteit voor de ontwikkelde faciliteiten en programma's.

Samen hebben we de Zeeuwse havens sterker gemaakt! 🌟 #PortsCool #SamenSterk #ZeelandseHavens

Laatste nieuws

24.09.2021

PortsCool: nieuwe havenopleiding in Zeeland

De havenlogistiek biedt kansen op elk niveau. Met deze opleiding heb je een goed toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden in de haven. Interesse? Lees dan verder!

08.11.2019

Hoera.. onze vierde Havenwerk vestiging is geopend!

Vorige week was het groot feest in Delfzijl, want… onze vierde Havenwerk vestiging werd geopend!

Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor de complimenten, felicitaties en gezelligheid!
Hier vind je een foto impressie van het openingsfeest.

28.02.2019

Een dag op het werk bij..

Afgelopen zaterdag hebben Bas-Jan, Hans, Wim en Jordy bij Van der Vlist meegeholpen met het lossen van wieken van windmolens. Prachtige klus!