🚢 PortsCool: Samen Sterker in de Zeeuwse havens

09.11.2023
121

🚢 PortsCool: Samen Sterker in de Zeelandse Havens! 🚢
Bij PortsCool was ons doel om de havens van Zeeland te versterken door middel van praktijkgerichte opleidingen, met de focus op instroom en doorstroom van medewerkers. We hebben met trots samengewerkt met werkgevers, kennisinstellingen en de Provincie Zeeland om dit doel te bereiken.

👩‍🎓 Wat hebben we bereikt? Dankzij de financiële steun van Zeeland in Stroomversnelling, hebben we samen met C-Port/TOS, Havenwerk, VDAB, Scalda/Helix Learning en Jonkman Opleidingen nieuwe opleidingsmodules ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in een flexibel aanbod van opleidingen voor havenmedewerkers, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst!

🤝 Samen Sterk in PortsCool! Ons succesverhaal is te danken aan onze gezamenlijke inzet. PortsCool is een perfect voorbeeld van wat mogelijk is wanneer we de handen ineenslaan en samenwerken.

🌐 Werving en Deelnemers We hebben marketing- en communicatieactiviteiten uitgevoerd, online campagnes gelanceerd, websites gebouwd en bijeenkomsten gehouden om deelnemers te werven. In totaal hebben 36 nieuwe medewerkers en 12 huidige medewerkers met succes deelgenomen aan onze opleidingen.

💡 Toekomstgericht en Flexibel Onze opleidingen vonden grotendeels plaats in het Logistiek OpleidingsCentrum van Scalda/Helix, waar medewerkers klaargestoomd werden voor operationele werkzaamheden in logistiek en havenoperaties.

💰 Financiële Steun We zijn dankbaar voor de financiële steun vanuit Zeeland in Stroomversnelling. Met een subsidiebedrag van maximaal € 50.000, hebben we ons project kunnen realiseren, met totale kosten van € 167.672. Dit betekent dat de subsidie 30% bedraagt in verhouding tot de totale projectkosten.

📅 Onze Reis Ons project liep van 8 februari 2021 tot 1 september 2023. En we kijken met hoop en enthousiasme uit naar een vervolg en continuïteit voor de ontwikkelde faciliteiten en programma's.

Samen hebben we de Zeeuwse havens sterker gemaakt! 🌟 #PortsCool #SamenSterk #ZeelandseHavens

Laatste nieuws

05.12.2019

Chocolade letters

Zoals ieder jaar delen wij ook dit jaar weer chocoladeletters uit aan collega's. Dit jaar steunen wij 'Stichting jarige Job' met deze actie. Geniet van je chocoladeletters Michael!

23.11.2017

Verhuizing Havenwerk Amsterdam

Havenwerk Amsterdam is op 23 november 2017 verhuisd!

29.12.2017

Nieuwe zeesluis bij IJmuiden

De Noordersluis bij IJmuiden bereikt in 2029 het einde van de technische levensduur. Ook is de sluis te klein voor zeeschepen, die steeds groter worden. Daarom wordt er sinds januari 2016 gebouwd aan een nieuwe grote zeesluis.