Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa

06.11.2018
Nederland heeft de beste infrastructuur van Europa

Uit het Global Competitiveness Report 2018 blijkt Nederland als beste van Europa uit de bus te komen als het gaat om het transportnetwerk en water- en elektriciteitsvoorziening. Dit is mede te danken aan de efficiënte dienstverlening in zee- en luchthavens, de kwaliteit van het wegennetwerk en de toegang tot elektriciteit.

Voor het Global Competitiveness Report kijkt het WEF naar diverse criteria om te bepalen hoe goed de infrastructuur is. Er wordt onder meer gekeken naar diverse aspecten van de wegen, het spoornetwerk, de maritieme sector, de luchtvaart en elektriciteits- en drinkwatervoorzieningen. Op deze vlakken behoort Nederland tot de top van de wereld en binnen Europa scoort Nederland het beste.

Kijkend naar et transportnetwerk scoort Nederland het hoogst op dienstverlening in zeehavens (2e plek wereldwijd), dienstverlening op luchthavens  (3e plek wereldwijd) en de kwaliteit van het wegennetwerk (3e plek wereldwijd). Wat betreft de aansluiting op het netwerk aan lijnvaarten eist Nederland wereldwijd de zesde plek op, tevens de hoogste van Europa. 


Bron: Port of Rotterdam en WEF

Laatste nieuws

20.03.2018

Documentaire haven Rotterdam

Wie heeft de documentaire over de haven van Rotterdam al gezien?

19.01.2018

North Sea Port boekt eerste record

De havens van Gent en Zeeland zijn met elkaar samengegaan onder de nieuwe naam North Sea Port. De cijfers die het gefuseerde havenschap nu presenteert, is de optelsom van Gent en Zeeland, die in 2017 nog los van elkaar opereerden.

23.01.2020

Nieuwjaarslunch Euromast

Wij vonden het leuk om op grote hoogte het nieuwe jaar in te luiden. Bedankt voor de gezelligheid!