Plan voor ontwikkeling containerterminal in Vlissingen

10.04.2018
Tankcontainers

De Rotterdamse Kramer Groep werkt samen met de Zeeuwse havenbedrijven Verbrugge en Kloosterboer aan een nieuw plan voor de ontwikkeling van een containerterminal in Vlissingen.

Vorig jaar werd door Kramer een plan gelanceerd om een nieuwe terminal te ontwikkelen op een deel van het te saneren Thermphos terrein. Omdat het merendeel van de lading ten behoeve van Kloosterboer en Verbrugge behandeld zou worden, is besloten om de krachten te bundelen in een joint venture.

De terminals van Kloosterboer en Verbrugge liggen op zo’n tien kilometer afstand van Thermphos, waardoor de aan- en afvoerkosten veel te hoog worden. Daarom is de keus gevallen op de locatie op de hoek van de Bijleveld- en de Quarleshaven. Oorspronkelijk wilde Verbrugge op die locatie samen met het Duitse Eurogate onder de naam VCT een eigen containerterminal ontwikkelen, maar dit plan strandde in de economische tegenwind na 2008.

De locatie beslaat ongeveer 30 hectare, wat gelijk staat aan ongeveer 60 voetbalvelden. Aan beide zijden kan een kade van ongeveer 600 meter worden ontwikkeld, een voor deepsea-schepen en een voor binnenvaart-, feeder- en shortseaschepen. Er is nog geen harde tijdsplanning, maar er wordt vanuit gegaan dat er in 2020 een terminal operationeel is. Kramer wil bij voorkeur met brugkranen werken, maar sluit niet uit dat in de aanloopfase mobiele kranen worden ingezet.

Bron: Nieuwsblad Transport

Laatste nieuws

22.03.2021

Hijswerkzaamheden

Collega's die regelmatig op of onder een kraan werken, kennen ongetwijfeld de hand- en armsignalen voor hijswerkzaamheden. Als je dit minder vaak doet of nog nooit hebt gedaan, is het verstandig om de basis signalen te kennen.

23.09.2021

Havenwerk filmmiddag bij FBTS

Op zondag 12 september organiseerde Havenwerk een filmmiddag bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. We begonnen met een lekkere Amerikaanse brunch, gevolgd door de film ‘Riders of Justice’ en afsluitend een borrel. We bedanken alle aanwezigen voor de gezelligheid!

23.01.2020

Nieuwjaarslunch Euromast

Wij vonden het leuk om op grote hoogte het nieuwe jaar in te luiden. Bedankt voor de gezelligheid!