(Praktijkgerichte)opleiding voor havenlogistiek

08.06.2021
121

Na maanden aan goede voorbereiding hebben wij 3 juni 2021 een cheque overhandigd gekregen van Zeeland in Stroomversnelling. Vanuit projectactiviteiten willen wij realiseren dat de in- en doorstroom van de medewerkers in de havens van Zeeland versterkt wordt, zowel kwalitatief als kwantitatief. De doelstelling van het project is dat er nieuwe (praktijkgerichte)opleidingstrajecten gevormd worden welke aansluiten bij de vraag vanuit de werkgevers. Het consortium bestaat uit 2 werkgevers (Havenwerk en C-Port) en 3 kennisinstellingen (VDAB, Scalda en Helix Learning).

Wij benutten succesvolle voorbeelden uit andere regio’s met bekende leerelementen, welke echter wel nieuw zijn voor Zeeland en ook verder doorontwikkeld worden op de Zeeuwse situatie. Voor de havens van Antwerpen en Gent doet VDAB bijvoorbeeld soortgelijke trajecten. Havenwerk weet waar de medewerkers in de havens aan moeten voldoen om uit te plaatsen bij de reguliere werkgevers in de havens van Terneuzen en Vlissingen. Met de ontwikkeling van de opleidingsmodules willen we in de projectperiode nieuwe en huidige medewerkers opleiden voor het werk in de havens in Zeeland. Deze medewerkers stromen door naar een dienstverband of zijn al werkzaam bij Havenwerk. Doel is om minimaal 30 nieuwe en 40 huidige medewerkers op te leiden voor het werk in de havens in Zeeland. Er wordt een fysieke en praktijkgerichte opleidingslocatie ontwikkeld en ingezet op promotie van werken en leren in de havens van Zeeland.

Het officiële persbericht is hier te lezen: https://www.zeeland.nl/actueel/subsidie-voor-oplossen-krapte-arbeidsmarkt

Wil je meer informatie? Dat kan!
Neem contact met ons op via: 0118-490933 of info@havenwerk.nl

 

Laatste nieuws

27.05.2019

Veiligheid op nummer 1

Wist jij dat onze medewerkers worden beloond voor het aangeven van veiligheidsmeldingen?
Bij Havenwerk staat veiligheid altijd op nummer 1. Vandaag wordt onze medewerker Ben beloond!

27.05.2019

Opening nieuwe vestiging in Delfzijl

Naast de vestigingen in Vlissingen, Rotterdam en Amsterdam opent Havenwerk nu ook een vestiging in Delfzijl. Sinds 2 september 2019 is Havenwerk Delfzijl een vestiging rijker aan de Handelskade West 28B. Kom gerust een keer langs om een kop koffie te halen en het nieuwe kantoor te bekijken!

04.02.2021

Veiligheid - Voorkomen van rugklachten

Rugklachten zijn meestal het gevolg van verkeerde belasting. Pijn kan ontstaan doordat je meer tilt dan je rug kan verdragen. Wees je bewust van de risico’s en til/draag een last op de juiste wijze om rugklachten te voorkomen.