(Praktijkgerichte)opleiding voor havenlogistiek

08.06.2021
121

Na maanden aan goede voorbereiding hebben wij 3 juni 2021 een cheque overhandigd gekregen van Zeeland in Stroomversnelling. Vanuit projectactiviteiten willen wij realiseren dat de in- en doorstroom van de medewerkers in de havens van Zeeland versterkt wordt, zowel kwalitatief als kwantitatief. De doelstelling van het project is dat er nieuwe (praktijkgerichte)opleidingstrajecten gevormd worden welke aansluiten bij de vraag vanuit de werkgevers. Het consortium bestaat uit 2 werkgevers (Havenwerk en C-Port) en 3 kennisinstellingen (VDAB, Scalda en Helix Learning).

Wij benutten succesvolle voorbeelden uit andere regio’s met bekende leerelementen, welke echter wel nieuw zijn voor Zeeland en ook verder doorontwikkeld worden op de Zeeuwse situatie. Voor de havens van Antwerpen en Gent doet VDAB bijvoorbeeld soortgelijke trajecten. Havenwerk weet waar de medewerkers in de havens aan moeten voldoen om uit te plaatsen bij de reguliere werkgevers in de havens van Terneuzen en Vlissingen. Met de ontwikkeling van de opleidingsmodules willen we in de projectperiode nieuwe en huidige medewerkers opleiden voor het werk in de havens in Zeeland. Deze medewerkers stromen door naar een dienstverband of zijn al werkzaam bij Havenwerk. Doel is om minimaal 30 nieuwe en 40 huidige medewerkers op te leiden voor het werk in de havens in Zeeland. Er wordt een fysieke en praktijkgerichte opleidingslocatie ontwikkeld en ingezet op promotie van werken en leren in de havens van Zeeland.

Het officiële persbericht is hier te lezen: https://www.zeeland.nl/actueel/subsidie-voor-oplossen-krapte-arbeidsmarkt

Wil je meer informatie? Dat kan!
Neem contact met ons op via: 0118-490933 of info@havenwerk.nl

 

Laatste nieuws

31.07.2020

Geslaagd!

Collega BasJan is geslaagd voor zijn mbo diploma niveau 3 medewerker havenoperaties. Gefeliciteerd!

08.11.2019

Hoera.. onze vierde Havenwerk vestiging is geopend!

Vorige week was het groot feest in Delfzijl, want… onze vierde Havenwerk vestiging werd geopend!

Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor de complimenten, felicitaties en gezelligheid!
Hier vind je een foto impressie van het openingsfeest.

23.09.2021

Havenrondvaart Amsterdam

Met een gezellige groep collega's en aanhang, voerden we zondag 19 september met een rondvaartboot door de Amsterdamse haven. Tijdens de rondvaart met een lekkere brunch kwamen we langs veel plekken waar collega's dagelijks werken.