(Praktijkgerichte)opleiding voor havenlogistiek

08.06.2021
121

Na maanden aan goede voorbereiding hebben wij 3 juni 2021 een cheque overhandigd gekregen van Zeeland in Stroomversnelling. Vanuit projectactiviteiten willen wij realiseren dat de in- en doorstroom van de medewerkers in de havens van Zeeland versterkt wordt, zowel kwalitatief als kwantitatief. De doelstelling van het project is dat er nieuwe (praktijkgerichte)opleidingstrajecten gevormd worden welke aansluiten bij de vraag vanuit de werkgevers. Het consortium bestaat uit 2 werkgevers (Havenwerk en C-Port) en 3 kennisinstellingen (VDAB, Scalda en Helix Learning).

Wij benutten succesvolle voorbeelden uit andere regio’s met bekende leerelementen, welke echter wel nieuw zijn voor Zeeland en ook verder doorontwikkeld worden op de Zeeuwse situatie. Voor de havens van Antwerpen en Gent doet VDAB bijvoorbeeld soortgelijke trajecten. Havenwerk weet waar de medewerkers in de havens aan moeten voldoen om uit te plaatsen bij de reguliere werkgevers in de havens van Terneuzen en Vlissingen. Met de ontwikkeling van de opleidingsmodules willen we in de projectperiode nieuwe en huidige medewerkers opleiden voor het werk in de havens in Zeeland. Deze medewerkers stromen door naar een dienstverband of zijn al werkzaam bij Havenwerk. Doel is om minimaal 30 nieuwe en 40 huidige medewerkers op te leiden voor het werk in de havens in Zeeland. Er wordt een fysieke en praktijkgerichte opleidingslocatie ontwikkeld en ingezet op promotie van werken en leren in de havens van Zeeland.

Het officiële persbericht is hier te lezen: https://www.zeeland.nl/actueel/subsidie-voor-oplossen-krapte-arbeidsmarkt

Wil je meer informatie? Dat kan!
Neem contact met ons op via: 0118-490933 of info@havenwerk.nl

 

Laatste nieuws

10.04.2018

Plan voor ontwikkeling containerterminal in Vlissingen

De Rotterdamse Kramer Groep werkt samen met de Zeeuwse havenbedrijven Verbrugge en Kloosterboer aan een nieuw plan voor de ontwikkeling van een containerterminal in Vlissingen.

11.08.2017

Overslag haven Amsterdam stijgt 6,9%

De Amsterdamse haven noteerde in het eerste halfjaar van 2017 een stijging van de overslag in de haven met 6,9% tot 42,2 miljoen ton (2016: 39,5 miljoen ton)

22.03.2021

Hijswerkzaamheden

Collega's die regelmatig op of onder een kraan werken, kennen ongetwijfeld de hand- en armsignalen voor hijswerkzaamheden. Als je dit minder vaak doet of nog nooit hebt gedaan, is het verstandig om de basis signalen te kennen.